Pernil Ibèric de Gla de Casa Llorens 1994

Beneficis del Pernil Ibèric de Gla de Casa Llorens 1994

Els greixos del porc ibèric de gla contenen més del 55% d’àcid oleic (monoinsaturat). Aquests greixos, segons s’ha demostrat en rigorosos estudis científics, produeixen un efecte beneficiós sobre el colesterol en sang, incrementant la taxa del colesterol «bo» (HDL) i reduint la taxa de colesterol perjudicial (LDL).

Es tracta de la més cardiosaludable de les grasses animals conegudes, i fins i tot és més saludable que alguns greixos d’origen vegetal. A més d’aquest efecte beneficiós sobre el colesterol, el pernil ibèric proporciona proteïnes, vitamines B1, B6, B12 i àcid fòlic. També és ric en vitamina E, un poderós antioxidant, i en minerals com el coure, essencial per als ossos i cartílags, el calci, el ferro, el zinc, el magnesi, el fòsfor i el seleni, aquest últim molt lligat a processos d’antienvelliment. 100 grams de pernil aporten menys de 250 kcal (més o menys com el pa), per la qual cosa un consum moderat no perjudicarà les dietes hipocalòriques (baixes en calories). Els últims estudis realitzats en el camp de la nutrició i la dietètica permeten confirmar que els productes del porc ibèric alimentat amb gla són, per la seva baixa producció en àcids saturats, beneficiosos per a la salut.

En triar pernil ibèric de gla, a més de degustar un aliment sa, està vostè col·laborant en la conservació del medi ambient, perquè ajuda a protegir els últims reductes de bosc mediterrani, les deveses arbrades d’Andalusia, un veritable paradís natural.

Beneficis del pernil ibèric per a la salut

Havent conegut totes les propietats d’aquest menjar de la gastronomia espanyola, ja pots menjar els pernils amb total confiança. A continuació, et presentem els beneficis que pots aprofitar:

  • Ajuda a baixar els nivells de colesterol: és una carn magra que conté àcid oleic i altres àcids grassos que ajuden a reduir els nivells de colesterol dolent (LDL) en sang i a equilibrar els nivells de colesterol bo (HDL).
  • Prevé malalties cardiovasculars: el consum de pernil ibèric protegeix el cor i redueix el risc de patiment de malalties cardiovasculars, ja que és un aliment ric en antioxidants i polifenols.
  • Enforteix el sistema immune: el pernil ibèric és font de proteïnes, antioxidants i altres nutrients que contribueixen al correcte funcionament de l’organisme i que enforteixen el sistema immunitari.
  • Ajuda a prevenir l’osteoporosi: a causa de l’alt contingut de ferro, zinc i seleni que conté la carn de pernil ibèric.
  • Alleuja l’estrès i l’ansietat: gràcies al seu elevat contingut de vitamina B1, necessària per a mantenir un estat mental positiu.
  • Perfecte per a dietes de pèrdua de pes: la carn d’aquest pernil és baixa en greix i té un contingut mínim de carbohidrats, per la qual cosa pot incloure’s en dietes i règims d’alimentació especials.
  • Millora la capacitat intel·lectual: Gràcies al seu elevat contingut de minerals que, entre altres coses, ajuden a millorar l’atenció, la concentració i la comprensió.